snostenar

På gång i skolan


Skolan firar 110 år

Hagelstamska skolan firade tillsammans med Gymnasiet Grankulla samskola 110 år av verksamhet tisdagen den 17 oktober. Rektorerna presenterade valda delar av skolans långa historik. Forna elever höll workshoppar med olika teman som fotografering, design, entrepenörskap, yoga, origami, ekonomi och mycket mer. Vi tackar både workshopdragarna, eleverna och lärarna för ert engagemang och för att ni bidrog till en mycket lyckad dag.

Läs mera

 

Vi knep guldet

Hagelstamska skolans pojkar tog hem guldet i skolornas fotbollsturnering. Finalen spelades 10.10.2017. Ett stort GRATTIS!

Läs mera

 


Fartfylld friluftsdag på Solvalla


image1
Hela skolan fick testa på olika idrottsgrenar denna friluftsdag på Solvalla.
Aktuellt

30.04.2017 09:51

Medaljregn i SFSI-turneringar

Pojkarna vann silver 18.4 i handbollsturneringen. Pojkarna vann också brons 19.4 i korgbollsturneringen. Läs mer om dessa!

Brons i korgboll

Vår första match var kl. 9.00 mot Hoplax. Vi vann den, samt följande match mot Mattliden. Mot Åbo förlorade vi och blev därför andra i vår zon. I semifinalen förlorade vi mot Botby och i bronsmatchen vann vi mot Helsinge. Alla i vårt lag spelade bra och jag tycker vi hade en rolig turnering.

Silver i skolhandboll

Efter att vi hade vunnit alla våra matcher i grundserie-turneringarna i Kyrkslätt och Hangö, spelades årets Final Four i Grottan i Grani den 18.4.17.

Semifinalen spelades mot Åbo. Matchen var mycket fartfylld och det märktes att alla var pigga och hade bra med energi tidigt på morgonen. Vi vann matchen 17-13 och gick sedan direkt till final. I finalen som spelades på eftermiddagen mötte vi Hangö. Finalen var mycket jämn men båda lagen gjorde mycket tekniska fel och missar. Det syntes att alla var trötta och tillslut förlorade vi med ett mål (20-21). Men vi var ändå nöjda efter en fin turnering.

 

I Final Four-laget spelade: Alexander Aladin, Oskar Björklund, Casimir Dahlberg, Anton Engström,  Oscar af Forselles, Alexander Gumpler, Edward Hammarberg, Simon Johansson, Aksel Lukander, Mikkel Nevala-Lehtonen, Felix Nyman, Fredrik Nyman, Axel Nyström, Anton Olin, Kasper Seppäläinen, Jonatan Stenberg och Zacharias Tallqvist.


Tillbaka till rubrikernaRESPEKT, VÄLMÅENDE OCH GEMENSKAP!

Fredagen den 31.3 jobbade årskurserna kring teman respekt, välmående och gemenskap. Hur är du en god kamrat? Hur stöder du dina klasskamrater? En hurdan elev vill du vara? Dessa och många andra frågor jobbade eleverna kring genom konst och drama.

respekteraalla

respekt 7c Hundraårsjubileet till ära ställde sig hela årskurs 7 på den snöiga backen för gruppfotografering.

elever 100 åk 7


En annorlunda lektion...


...bjöd GGS tvåor på under De Gamlas dag. Tvåorna undervisade våra elever bland annat i historia, biologi och språk - kanske ur ett nytt perspektiv för oss.  Initiativet uppskattades av både elever och lärare.
gamlas killar

gamlasdag


Utmaning: FINLAND 100!

Klass 8b utmanar andra klasser i Hagelstamska skolan att skapa ett klassjippo med temat 100. Utmaningen för 8b är Gallträsk 100. Klassen kommer tillsammans att, vid olika tillfällen gå 100 varv runt Gallträsk. Vi hoppas att både klasser och personal skapar egna 100-initiativ. 
Utmaningarna kommer att dokumenteras både på hemsidan och på väggen i elevcaféet.

Finland 100


Guld till Hagelstamska skolanguld innebandy

Hagelstamska skolans pojklag vann guld i SFSIs innebandyturnering - stort grattis!

De som spelade var Oliver Pimenoff MV, Albert Kivikangas MV, Axel Hagberg C, Daniel Mäkiaho, Nicolas Grönlund, Robin Uoti, Rasmus Viitala, Mikael Sjöblom, Viktor Karle, Thomas Seppänen, Elliot Cederberg, Elias Haataja, Johan Hagberg, Einar Swanljung
Saknas från bilden: Amos Berglund, Conrad Berggårdh


Vi hade den andra omgången om de svenska skolornas innebandyturnering och nu skulle vi ha tre matcher till först och för vi vann två och spelade en match jämt mot Lovisa som sen till slut kom mot oss i finalen så vann vi vår egen grupp och det betydde att i semifinalen så kom Mattlidens skola mot oss. Mot mattliden hade vi en jämn match som vi vann till slut på straffarna. Finalen hade vi mot Lovisa som hade på morgonen varit en svår motståndare åt oss men nu så såg spelet ut bättre och vi vann 6-2. Detta betyder att hagelstamska skolan fick guld i svenska skolornas innebandyturnering. Elliot Cederberg.En kvart om dagen gör gott för läsförmågan. 

helaskolanlaser

Hela skolan läser-projektet innebär att eleverna läser skönlitteratur varje skoldag.


Aktuellt

Lucia sprider ljus i vintermörkret.

Hagelstamska skolans egna Lucia, Matilda Vaenerberg, samt tärnor sjöng för högstadiet, gymnasiet och inbjudna gäster.

Läs mera

 

Ansök till Hagelstamska skolan 2017!

Ansökningsblanketten hittar du under fliken Blanketter.

Läs mera


11.10.2016 Räddningsdag för åk 7&8

Skolan hade en avvikande dag denna tisdag då årskurserna sju och åtta övade brandsläckning, förstahjälp och överlevnad. Grankulla FBK föreläste om hur man ska gå tillväga i farosituationer. Eleverna fick också prova på att använda brandsläckare. Grankulla scouter instruerade eleverna hur man tryggt gör upp eld. Eleverna fick också demonstrera för varandra hur man ska agera i olika förstahjälpsituationer.

Läs mera

 

07.10.2016 Ämnesövergripande med 3D

Hagelstamska skolan samarbetar med 3D-Bear för att ta i bruk 3D skrivare. Vi har jobbat ämnesövergripande med matematik och hushåll. Eleverna har räknat ut volymer och skrivit ut decilitermått. Dessa mått har använts i hushåll. Eleverna har också spelat spelet "Björnen bakar" där de har gjort olika matteuppgifter. Efter rätt svar har eleverna sedan skrivit ut sina mått och bakat sin kaka.

Läs mera

 Nytt på våra bloggar

Ei blogikirjoituksia.