snostenar

Inbjudan till föreläsning om stresshantering


Härmed inbjuder vi alla elever och vårdnadshavare till en föreläsning om stresshantering med Kim Wikström ämneslärare i filosofi och mindfulnessinstruktör. Föreläsningen är planerad med tanke på unga studerande som förbereder sig för t.ex gymnasiet eller andra studier och deras vårdnadshavare.

Tisdagen den 22.1.2019 kl 18.30-20 ca

Nya Paviljongen, Västra Skolstigen 3

Hur hanterar du din stress?

Alltid är stress inte något negativt, i bästa fall hjälper den oss att kämpa och göra bra ifrån oss. Lite som spänningen före ett sprinterlopp fungerar den som bränsle. Men tyvärr blir den också ett problem om den är för stor och långvarig. Då lönar det sig att stanna upp en stund och se efter vad som måste ändras för att vi skall må bättre.

Den här föreläsningen handlar om vad du kan göra för att komma en bit på vägen. Ofta (men inte alltid) är stressen en följd av egna val och vanor som vi kan ändra om vi vill. Därtill kan vi ha nytta av några enkla verktyg för att slappna av och samla oss. Vi talar också om hur vi kan träna vårt tålamod och vår koncentration, två goda vänner på vägen mot ett mindre stressfyllt liv.

Varmt välkomna önskar Hem och Skola vid Hagelstamska Skolan och Gymnasiet Grankulla samskola rf


På gång i skolan

Tillvalsinfo och TIFS för åk 7 24.1.19 kl. 18

Välkomna på tillvalsinfo och TIFS (tillsammans för skolan) åk 7 torsdagen den 24 januari 2019. Läs mer om de valfria ämnena här.

Tillvalshäftet för nya valfria Grankulla från och med 2017 (pdf) (746.1 KB)

Tillbaka till rubrikerna